Voedingsdeskundige

Orthomoleculaire PNI Praktijk ‘Bianca van Dijk’

Bianca van Dijk heeft een kijkje in aardig wat keukens kunnen nemen. Ze heeft fysiotherapie gestudeerd, 15 jaar in de internationale triatlontop meegedraaid, als hart- en longfunctielaborant in ziekenhuizen en revalidatiecentra gewerkt, en is moeder van 2 (voorheen allergische) kinderen. Na haar topsportcarrière heeft ze de orthomoleculaire opleidingen van Van Nature gevolgd. Op vele fronten heeft ze zelf ondervonden dat de complementaire werkwijze van de PNI therapie een prima manier is om het lichaam aan te zetten tot zelfgenezing.

Inmiddels is ze ervan overtuigd, dat als ze de kennis had gehad die ze nu heeft, veel meer uit haar topsportcarrière had kunnen halen. Daarin liep ze namelijk continue tegen haar beperkingen aan, en die uitten zich in vermoeidheid en overtraindheid. Aan de andere kant is ze door die ervaringen nu zo overtuigd en daardoor geïnspireerd om zo veel mogelijk mensen te laten weten wat voeding als basis kan betekenen. Bij herstel van ziekte, maar zeker ook om gezond te blijven!

Hoe gaat het in zijn werk?

Vooraf
Voor de eerste afspraak houdt men een aantal dagen een voedingsdagboek bij om te kijken welk voedingspatroon men heeft. Tevens word er gevraagd om, mits deze er natuurlijk zijn, eerdere gedane testresultaten mee te nemen, (bv bloedonderzoek via huisarts/specialist) en bijsluiters van de gebruikte medicatie mee te nemen.

1e consult
Door middel van een uitgebreid vraaggesprek tijdens het eerste consult wordt gekeken naar o.a. de voorkomende klachten, de medische historie en de voedingsinname. Een indruk krijgen van het totaalbeeld van de fysieke en geestelijke belasting is daarbij belangrijk. Bij sporter wordt tevens de trainingsbelasting uitgebreid doorgenomen.

Adviezen
Op basis van de gevonden aspecten die van invloed zijn op de klachten wordt een individueel behandelplan opgesteld. Dit behandelplan omvat adviezen met betrekking tot voeding en leefstijladviezen en bij tekorten voedingsupplementen als bv vitamines, mineralen, kruiden en aminozuren. Het behandelplan heeft als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.

De kracht van de orthomoleculaire pni therapie is dat er een uniek behandelplan wordt opgesteld. Geen enkel mens is hetzelfde!

Voor meer informatie of een afspraak kunt u rechtstreeks telefonisch contact opnemen met
Bianca van Dijk op 06-11160325 of via email biancavandijkpni@kpnmail.nl