Pre- en postoperatieve revalidatie

De fysiotherapeutische begeleiding na een operatie is een specialistische handelen. Niet alleen kennis van de te volgen richtlijnen, maar ook de kwaliteit van de revalidatiemogelijkheden bepalen grotendeels het herstel. Praktijk Goudberg heeft naast jarenlang opgedane kennis door specifieke scholing en werkveld, de beschikking over een groot arsenaal van professionele revalidatietoestellen. In iedere fase, pre- en postoperatief is daardoor een individuele begeleiding mogelijk.

Traject

Afhankelijk van het te wensen eindniveau, meestal bepaald door sport- of arbeidseisen, wordt een traject ingezet die op richtlijnen zijn gebaseerd.

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van trajecten bij:

  1. VKB, voorste kruisband operaties.
  2. Arthroscopieën.
  3. HNP, hernia operaties.
  4. TKP, Totall Knee Protheses.
  5. THP, Totall Hip Protheses.
  6. Overige orthopedische ingrepen.

Voor schouder, wervelkolom, heup, knie en enkel wordt volgens richtlijnen behandeld zoals afgesproken met de medisch specialisten.

Wij kunnen u een duidelijk en betrouwbaar advies geven indien er vragen zijn over te volgen ingrepen. Er zijn korte lijnen met de verschillende medisch specialisten. Wij worden regelmatig ingezet voor het onderzoeken van schouders, wervelkolom, heupen, knieën en enkels bij onduidelijke klachten. Met de onderzoeksresultaten wordt samen met de huisarts een advies gegeven. Voor eventueel verder onderzoek is er nauw contact met medisch specialisten in de regio.

Postoperatieve revalidatie is gericht op patiënten die een ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis (zoals een voorste kruisband- of heupoperatie). Maar ook bij herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk en bij sportletsel (zoals een botbreuk, enkelletsel of schouderklachten).

De revalidatieperiode start met een intake, direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door een specialist. Indien u geopereerd bent, is het belangrijk zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht (knie, heup, rug, enkel, schouder, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken. Via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten, weer hersteld.

Bent u recent geopereerd of wordt u binnenkort geopereerd? Neem dan contact op met ons op
030-225 00 22.