Fysiotherapie

Fysiotherapie Praktijk Goudberg begeleidt mensen op het gebied van houding en bewegen. Wij behandelen patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. Volledige individuele begeleiding: maatwerk.
Wij behandelen patiënten individueel. Wij gaan samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijken wij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met onze adviezen en oefeningen zorgen wij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Specialisaties

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder en minder energiek wordt. Alle werkzame fysiotherapeuten in de praktijk zijn lid van het KNGF en staan geregistreerd in de kwaliteitsregisters Fysiotherapie en Manuele therapie. Dat betekent dat zij voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging

De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zodanig dat u uit het leven kunt halen wat er in zit.

De fysiotherapeut maakt het mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen zo optimaal mogelijk kan bewegen. Want soepel bewegen maakt optimaal leven mogelijk.

Zekerheid over kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven bij de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen door de beroepsorganisatie het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie inschrijven.

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut

Sinds 1 januari 2006 kunt u rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist terecht en u kunt meteen aan uw herstel gaan werken. Voor iedereen is er dus wel een specialist, of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk of specifieke fysieke klachten hebt aan bijvoorbeeld het bekken, uw kaakgewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie.

Worden behandelingen door verzekeraars vergoed?

Wij hebben contracten met nagenoeg alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw ziektekosten-verzekering worden de kosten van een behandeling of revalidatie bij de Praktijk Goudberg door de verzekeraar vergoed. Controleer uw polis of neem contact op met uw verzekeraar of u voldoende verzekerd bent.

Bron: KNGF www.fysionet.nl