Onze werkwijze

Het werkterrein van de fysiotherapeut is breed en wordt in de toekomst waarschijnlijk alleen maar uitgebreider. Praktijk Goudberg biedt een pakket van uiteenlopende fysiotherapeutische specialisaties dat vrijwel het gehele werkveld van de fysiotherapie omvat. Wanneer u deze site bezoekt kunt u al met vele aspecten van de fysiotherapie kennis maken.

Patiënten met verschillende aandoeningen kunnen bij ons terecht om, op een voor hen specifieke manier, behandeld te worden. Daartoe wordt er door onze fysiotherapeuten en multidisciplinair team ook op verschillende wijze gewerkt om tot het juiste behandeldoel te kunnen komen en daarmee aan de hulpvraag van de patiënt te kunnen voldoen.

Verschillende aandoeningen vereisen een verschillende aanpak en verschillende mensen ook. Wanneer u onze site bekijkt krijgt u al een indruk van de verscheidenheid aan behandelmethoden en specialisaties. Plus hoe een bepaald probleem kan worden benaderd. Hierin is een rode draad terug te vinden. Die rode draad wordt op deze pagina verder uitgelicht.

foobar

Peter Goudberg

BIG nummer: 99033684404

Peter Goudberg is in 1983 afgestudeerd in Amsterdam. Van 1983 tot 1994 werkte hij als geregistreerd Sport Fysiotherapeut en Manueel Therapeut bij het Korps Mariniers bij de parate eenheden in Doorn en 3 jaar bij de Mariniers Opleidingen te Rotterdam.

In 1990 startte hij de Praktijk Goudberg voor sportfysiotherapie en manuele therapie in Bilthoven.

Van 1991 t/m 2013 was hij als Top Sportfysiotherapeut verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Als paramedisch begeleider was hij verantwoordelijk voor het welzijn van atleten tijdens tientallen Wereld-, Europese- en Nederlandse kampioenschappen. In 2010 certificeerde hij zich als Europees Golf fysiotherapeut en Golftrainer. Per 2015 wereldwijd gecertificeerd TPI (Titleist Performance Institute) golf fysiotherapeut.

Sinds 2011 is hij wereldwijd gecertificeerd McKenzie Therapeut. McKenzie is in combinatie met manuele therapie een uitermate effectieve therapie voor rug- en nekklachten. Aan de McKenzie methode ligt veel wetenschappelijk onderzoek ten grondslag.

Op jonge leeftijd kwam Peter al in contact met vele sporten o.a. tennis, golf, hockey, rugby, cricket, squash, fives, zeilen, schermen en schieten. Een tweede passie van hem is het begeleiden van spelers en atleten. Hij heeft Nederlandse kampioenschappen getennist en op Wimbledon tot de halve finales schooltennis gespeeld. Als speler van SCHC bracht hij het met zijn hockeyteam tot 2 Nederlandse titels. Binnen 5 jaar werd hij bij SCHC als hockeytrainer/-coach ook nog eens voor de derde keer Nederlands kampioen met Dames 2.

Peter’s visie is: de grootste uitdaging ligt in het gezamenlijk verbeteren van de zwakste schakels in het menselijk functioneren van jong tot oud.
Peter is niet alleen aan het behandelen, maar is tevens manager van het herstelproces van de mens als geheel. Hij gelooft sterk in de wetenschappelijke benadering van de fysiotherapie en dat zelfredzaamheid (geen zaak van de patiënt alleen) dient te worden begeleid en gestuurd door middel van onderwijs en advies.

Dubieuze onderbouwing van veelal passieve behandelingen leidden alleen maar af van de belangrijke rol van de patiënt zelf in het herstelproces. Een zeer gerichte belastingtoename in het klachtengebied kunnen lichte symptomen veroorzaken. Het exact meten en vergelijken van deze symptomen is noodzakelijk om te komen tot de juiste therapie.

Het uiteindelijke doel is dat de patiënt pijnvrij en met vertrouwen kan bewegen in alle richtingen en houdingen, inclusief alle sportbewegingen.

In zijn vrije tijd speelt Peter golfcompetitie voor UGC De Pan met handicap 6.

foobar

Anette de Bruijn-Lenderink

BIG nummer: 59059400504

Sinds 2003 werkt Anette met veel plezier in deze praktijk. Ze geniet van haar gezellige collega’s en de variatie aan klachten en patiënten vindt ze leuk en uitdagend. In 2003 is ze als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Ook is ze afgestudeerd als Professional Master Fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht, afstudeerrichting Orthopedische Manuele Therapie, 2004-2008. Met deze studie heeft ze zich gespecialiseerd in onderzoek en behandelmogelijkheden van het gehele bewegingsapparaat en dan met name de wervelkolom.Vaak lopen mensen al lang met een klacht en dan is het nog belangrijker om de oorzaak van de klacht te vinden. Dit doe je niet door alleen af te gaan op de symptomen (bijv. pijn), maar ook verder te kijken in de hele bijbehorende keten. In 2010 en 2013 heeft ze dry needling cursussen gevolgd om spierklachten in rug, nek, armen, benen en kaak ook nog op een andere manier te kunnen behandelen dan fysio- en manueel therapietechnieken.Als moeder van 3 kinderen en sportliefhebber weet ze hoe kostbaar tijd is en dat blessures of pijnklachten erg vervelend kunnen zijn. Haar streven is dan ook om de klachten samen met u zo snel mogelijk te verhelpen.

foobar

Emma Dieben

BIG nummer: 59916242804

Emma, de jongste van de groep, maakt sinds 2013 deel uit van het team. Zij is in 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanuit haar stages in verschillende particuliere praktijken in Nederland en buitenland, heeft zij affiniteit gecreëerd met onder andere rug-, nek- en schouderklachten.

Naast behandeling van reguliere klachten is zij gespecialiseerd in het valpreventie programma voor ouderen en Medical Taping. Dit laatste is een effectieve manier van tapen, die goede resultaten geeft voor jong en oud, sporter of geen sporter. Oorzaak en behandeling van de meest uiteenlopende (sport)blessures heeft haar interesse.

Emma werkt met veel energie en enthousiasme in zowel de binnen- als buitenpraktijk van Praktijk Goudberg.

De buitenpraktijk is een vorm van dienstverlening en begeleiding, die gericht is op mensen die na een ziekenhuisopname en/of een operatie tijdelijk aan huis worden behandeld. Met als doel om weer zo snel mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren. Uiteraard zijn wij er ook voor mensen die om medische redenen niet meer in staat zijn om naar de praktijk te komen.

Daarnaast wordt bij oudere patiënten die aan huis worden behandeld, desgewenst het valpreventieprogramma gevolgd. De jarenlange ervaring en de harde feiten omtrent het aantal valincidenten met lichamelijk letsel -en daardoor vaak langdurige zorg binnen deze groep (1/3 van de 65-plussers valt minstens 1x per jaar)- ligt hieraan ten grondslag. Dit programma heeft wetenschappelijk bewezen het aantal valincidenten fors te reduceren, en geeft de mensen aanzienlijk meer vertrouwen in het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten.

Naast het werk is Emma een fanatiek spinner en hardloper.

foobar

Liesbeth Goudberg

Liesbeth werkt sinds juli 2013 in de praktijk en doet het Management. Zij komt oorspronkelijk uit het bedrijfsleven en is jarenlang actief geweest als interim manager binnen de sector zakelijke dienstverlening. Binnen de Gezondheidszorg worden steeds strengere eisen gesteld aan de professionalisering en kwaliteitscriteria van organisaties en zorgverleners. Liesbeth begeleidt de praktijk en de medewerkers in deze veranderingsprocessen en de specifieke auditeringstrajecten van zorgverzekeraars. Onder haar leiding heeft de praktijk sinds 2014 het predicaat Zilveren Kruis Achmea Pluspraktijk en Menzis TopZorg fysiotherapiepraktijk. Voor patiënten is zij het eerste aanspreekpunt en doet de intake. Voor vragen van administratieve aard en over vergoedingen van uw zorgverzekeraar kunt u ook bij haar terecht.

Daarnaast is zij voor individuele cliënten beschikbaar als Personal Coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Liesbeth is een enthousiast competitie golfer bij UGC De Pan en tennist bij TC Bilthoven.