Sport Fysiotherapie

Sinds jaar en dag is Praktijk Goudberg een plaats waar sportieve prestaties hoogtij vieren. Het voorkomen en behandelen van sportblessures is dan ook één van onze kerntaken. Geblesseerde sporters zo snel mogelijk, via een doelgericht revalidatietrainingsprogramma, terugbrengen op het oorspronkelijke prestatieniveau. Met dat doel begeleiden wij o.a. top atleten van de Atletiekunie (KNAU), hockey bond (KNHB), voetbalbond (KNVB), tennisbond (KNLTB), waterpolo (KNZB), volleybal (Nevobo) en golf (NGF) maar natuurlijk ook ongebonden sporters.

Samenwerking

Hiervoor zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met diverse sport medisch adviescentra (SMA) zoals KNVB centrum, UMC, NOC-NSF (Papendal) en de daaraan verbonden sportartsen en medische specialisten. Praktijk Goudberg is ook nauw verbonden met hockeycub SCHC alwaar zij o.a. samen met een collega het fysiospreekuur voor alle leden verzorgd.

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert (ervaren) sporters die hun sport op hoger niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Bron: Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg www.nvfs.nl